دسترسی سریع
 

  

     

  

کارگروه کشاورزی، صنایع تبدیلی و گیاهان دارویی

دیرپایی است که بحث آموزش در تمام کشورها بصورت یک فرآیند برنامه ریزی شده سیستماتیک و حساب شده و یکی از ارکان های مهم وجودی یک ملت محسوب می گردد. در این راستا بعضی از کشورها به این مقوله با دیدی وسیع نگریسته و به اهمیت الگوی آن در بطن جامعه پی برد و آن را آلت پیشبرد ساختارهای یک جامعه همچون بخش صنعت و کشاورزی نموده اند. به منظور ارائه آموزشهای صحیح ترویجی و بهره وری مناسب از نیروی انسانی روستائیان به عنوان قشر عظیم جامعه مولد روستایی، ابتدا لازم است تا مسائل، مشکلات و نیازهای آموزشی آنها بدقت شناسایی شده و سپس با داشتن شناخت کافی و مناسب از این عوامل، درصدد رفع و حل موانع و نیازهای آنان برآییم.

امروزه با توجه به پیشرفت سریع علوم و فنون در کلیه رشته ها و با در نظر گرفتن تحولات اخیر در کشورهای توسعه یافته بوضوح ضرورت بخش آموزش آشکار می گردد و می توان یکی از دلایل عمده اجتماعی و اقتصادی و کاربردی در سطح جهان سوم را عدم سازگاری و هماهنگی آموزش این کشورها با تحولات مداوم و سریع اجتماعی و اقتصادی و کاربردی در سطح جهان دانست.

هدف آموزش کشاورزی رسیدن کشاورزی به سطح مطلوب و ارتقاء سطح زندگی کشاورزان است تا از طریق آشنائی با پژوهش و فناوری بصورت کاربردی بتوانند با افزایش تولید و کاهش هزینه و کسب درآمد بیشتر سطح زندگی خود و خانواده را فراهم نمایند.

رسالت

رسالت واقعی آموزش کشاورزی، آموزش صحیح سازگار و منطبق با نیازها، علایق و خواسته های مخاطبان با بهره وری و بازخورد علمی مناسب و هم چنین کیفیت بالا و خوب آموزش جهت کشاورزان که جمعیت چشمگیری را به خود اختصاص داده اند. بنابراین نظر به اهمیت نقش آموزش اصول صحیح کشاورزی در افزایش بهره وری و توسعه پایدار کشاورزی از یک طرف و کشاورزان به عنوانه بهره برداران از سوی دیگر و هم چنین ایجاد زمینه برای ارتباط بیشتر عوامل تولیدی، فعالیت های زیادی باید در این زمینه انجام شود.

تجربه های بدست آمده نشان می دهد که کشاورزی پشتوانه و محرک توسعه روستایی است زیرا کشاورزی در روستاها منبع اشتعال و منشأ تولید و درآمد است و آموزش کشاورزی به عنوان وسیله افزایش تواناییهای انسان نقش بسیار مهمی در توسعه کشاورزی ایفا می کند.

وظایف

در این راستا آموزش در حوزه کشاورزی و ظایف خود را به طرق زیر اعمال می نماید :

1.      افزایش تولید

2.      بالا بردن دانش کشاورزان و کارشناسان

3.      کاهش دادن هزینه های تولید

4.      بهبود کیفیت محصولات (اطلاع یافتن از انواع بذر و دام و آفات و بیماری های گیاهی، رسیدگی به امور فنی تولید، رعایت اصول صحیح  در دامداریها و فعالیت های تولید گیاهی و غیره)

5.      استاندارد کردن محصولات

6.       آشنایی با بازاریابی و حذف واسطه ها

7.      تعویض یا ترکیب اراضی زارعی جهت افزایش باروری آنها و استفاده صحیح تر از ابزار تولید

 

با توجه به اهميت سيب زميني در توليد، اقتصاد و تغذيه مردم و وابستگي كشور از نظر تهيه بذور سوپراليت و اليت به كشورهاي اروپائي، همچنين اهميت استفاده از بذر سالم در توليد محصول، كه از جمله مهمترين عوامل مؤثر در افزايش عملكرد محصول سيب زميني در واحد سطح مي باشد، برگزاری دوره های آموزشی در اين زمينه ضرورت دارد.

 

سرفصل ها

·        معرفی

·        ارقام سیب زمینی

·        زمان کشت

·        آماده سازی زمین

·        روش تهیه و آماده سازی بذر

·        بذر پاشی

·        روش کشت

·        روش های تکثیر

·        کود دهی

·        اصول آبیاری

·        سموم مورد استفاده

·        شناسایی آفات و بیماریها

·        بذر سیب زمینی

·        ترکیبات سیب زمینی

·        ارزش غذایی

·        نحوه نگهداری سیب زمینی و فیزیولوژی پس از برداشت

·        شرایط آب و هوایی مناسب برای سیب زمینی

·        اصول برداشت سیب زمینی

·        سیب زمینی ارگانیک

·        روش های انبار داری 

 

ردیف

عنوان دوره

ساعت

نظری

عملی

شهریه

پیش نیاز

1

تربیت کارشناس حرفه‌ای سیب زمینی

166

56

110

1.160.000



· دوره مقدماتی آشنایی با سیب زمینی

16

16

-

95000



· دوره آموزشی مدیریت کشت سیب زمینی (آماده سازی و کشت)

50

20

30

345000



· دوره آموزشی مدیریت داشت (آبیاری، تغذیه، کنترل آفات و بیماری‌ها)

50

10

40

360000



· دوره آموزشی مدیریت برداشت، تولید بذر و انبارداری

50

10

40

360000

 

 

گوجه فرنگی یکی از رایج‌ترین سبزیجاتی است که کشت می‌شود، بومی مناطق گرم قاره آمریکا است. کشت و کار آن قدمت چندانی ندارد وکشت و کار آن در ایران کمتر از 80 سال است. گسترش و مصرف آن خیلی زیاد است.

گوجه فرنگی از هزاران سال پیش وجود داشته است ولی البته باندازه یک گیلاس بوده است و کم کم در اثر پرورش درشت تر شده است .هم اكنون در اكثر نقاط دنيا كشت مي شود. به دلیل استفاده این محصول در صنعت فناوری و وجود کارخانه های فرآوری آن لزوم توسعه و کشت و کار این محصول با ارائه آموزش های کاربردی به کشاورزان از ضروریات می باشد.

 

سرفصل ها

·        معرفی

·        ارقام گوجه فرنگی

·        تولید نشاء

·        زمان کشت

·        آماده سازی زمین

·        روش تهیه و آماده سازی بذر

·        بذر پاشی

·        روش کشت

·        روش های تکثیر

·        کود دهی

·        اصول آبیاری

·        سموم مورد استفاده

·        شناسایی آفات و بیماریها

·        ارزش غذایی

·        نحوه نگهداری گوجه فرنگی و فیزیولوژی پس از برداشت

·        شرایط آب و هوایی مناسب برای گوجه فرنگی

·        اصول برداشت گوجه فرنگی

·        گوجه فرنگی ارگانیک

            .        روش های انبار داری

ردیف

عنوان دوره

ساعت

نظری

عملی

شهریه

پیش نیاز

1

تربیت کارشناس حرفه‌ای گوجه فرنگی (تهیه نشاء، کاشت، داشت، برداشت و کنترل آفات و بیماریهای)

100

30

70

 770.000

 



 

امروزه اهمیت گیاهان دارویی و طب ایرانی و شناساندن نقش حیاتی آن در پیشبرد اهداف ملی، منطقه‌ای و جهانی برای تحقق سلامت و نشاط جوامع، خودکفایی دارویی، ایجاد اشتغال، توسعه اقتصادی، امنیت غذایی و حفظ ذخایر ژنتیکی و حضور فعال دربازارهای جهانی برکسی پوشیده نیست. میلیونها نفر از مردم جهان در زمینه کشت و برداشت و فرآوری و سایر جنبه های گیاهان دارویی فعالیت دارند. حجم تجارت جهانی گیاهان دارویی و فرآوری و سایر جنبه های گیاهان دارویی فعالیت دارند. کشور ایران مهد استفاده از طب سنتی و داروهای گیاهی است.

وجود استعدادهای بالقوه ملی و نیز فرهنگ استفاده از گیاهان دارویی درکشور بر هر متخصص و مسئول دلسوز این باور را یادآور می‌نماید که اگر به این مقوله به صورت یک ضرورت ملی و درچارچوب یک برنامه مشخص و با نگرش سیستمیک و جامع نگرانه عنایت شود می تواند علاوه بر دستیابی به مدیریت توسعه پایدار در این بخش بالاخص در ابعاد کلان توسعه اقتصادی، زیست محیطی، بهداشتی (خودکفایی دارویی)، اشتغال، امنیت غذایی و ذخایر ژنتیکی درعرصه ملی و جهانی به عنوان یک منبع درآمد ارزی برای کشور و استان با توجه به هم مرز بودن با کشور عراق ایفای نقش می نماید.

 

سرفصل ها

·        معرفی

·        دسته بندی گیاهان دارویی

·        گیاهان دارویی بومی

·        تهیه نشاء

·        آماده سازی زمین و کاشت

·        روش تهیه و آماده سازی بذر

·        روشهای کاشت

·        کود دهی

·        اصول آبیاری

·        روش های تکثیر

·        سموم مورد استفاده

·        شناسایی آفات و بیماریها

·        ترکیبات شیمیایی

·        داشت و به زراعی

·        ارزش غذایی

·        نحوه نگهداری و فرآوری

·        روش های فرآوری و بسته بندی

·        شرایط آب و هوایی مناسب

·        زمان برداشت

·        گیاهان دارویی ارگانیک

·        روش های انبار داری

 

 

ردیف

عنوان دوره

ساعت

نظری

عملی

شهریه

پیش نیاز

1

تربیت کارشناس حرفه‌ای گیاهان دارویی (تهیه نشاء، کاشت، داشت، برداشت، بسته بندی و فرآوری)

300

100

200

 2.300.000

 

 

در سالهای اخیر کشت گلخانه ای برای تولید محصول خارج فصل، استفاده بهینه از منابع آب و خاک بویژه بهره گیری از قطعات کوچک و امکانات موجود در روستاها و حاشیه شهرهای پرجمعیت که فاقد زمین و آب کافی می باشند بشدت در حال گسترش بوده و بعنوان یک عامل ایجاد اشتغال مطرح می باشد. زیاد بودن عملکرد در واحد سطح و کم بودن آب مورد نیاز برای آبیاری نسبت به تولید در فضای باز می تواند از دیگر دلایل استقبال از این روش تولید باشد. با توجه به افزایش نیاز بازار از نظر تولید گل و گیاه زینتی، سبزیجات و صیفی جات خارج از فصل، این روش تولید به یکی از بخش های پرسود کشاورزی تبدیل شده است.

گلخانه های تولید سبزی و صیفی پارک و سالم شامل محصولاتی نظیر خیار، گوجه فرنگی، توت فرنگی، فلفل، بادمجان و سبزیجات برگی شامل ریحان، شاهی و ... می باشد. این محصولات درحال حاضر دراستان به نوعی تولید می شود.

 

سرفصل ها

·         اهمیت محصولات گلخانه ای

·         مزایا و معایب كشت گلخانه ای

·         تاسیسات مورد نیاز كشت و كار گلخانه ای

·         انواع بستر كاشت (خاكی ،خاكی همراه مولد دیگر ، هیدرو پونیك)

·         ضدعفونی بستر کاشت و محیط گلخانه

·         آبیاری

·         كشت بدون خاك گیاهان گلخانه ای

·         محصولات اقتصادی

·         آفات و بیماریها

·         سموم مورد استفاده

·         نیازهای غذایی محصولات گلخانه ای

·         اصول نگهداری گلخانه

·         شرایط اصولی احداث گلخانه

·         انواع گلخانه

 

ردیف

عنوان دوره

ساعت

نظری

عملی

شهریه

پیش نیاز

1

تربیت کارشناس حرفه‌ای گلخانه‌ای محصولات صیفی (گوجه‌فرنگی، خیار، فلفل)

300

70

230

 2.330.000

 


 


 

عنوان دوره

طول دوره

کارشناس کلینیک گیاه پزشکی

30 ساعت

آموزش کاربردی GIS و GPS

30 ساعت

نرم افزار SPSS

20ساعت

نرم افزار SAS

20 ساعت

جیره نویسی

30 ساعت

پرورش آبزیان سرد آبی و گرم آبی

40 ساعت


·     


.     جهت پیش ثبت نام در دوره ها می توانید با کارشناسان ما تماس بگیرید. 38239096 083

·    ایاب و ذهاب بخش های عملی (حضور در مزرعه) با فراگیران است.


ردیف

عنوان دوره

ساعت

نظری

عملی

شهریه- تومان

پیش نیاز

1

تربیت کارشناس حرفه‌ای سیب زمینی

166

56

110

1.160.000


1-1

· دوره مقدماتی آشنایی با سیب زمینی

16

16

-

95.000


1-2

· دوره آموزشی مدیریت کشت سیب زمینی (آماده سازی و کشت)

50

20

30

345.000


1-3

· دوره آموزشی مدیریت داشت (آبیاری، تغذیه، کنترل آفات و بیماری‌ها)

50

10

40

360.000


1-4

· دوره آموزشی مدیریت برداشت، تولید بذر و انبارداری

50

10

40

360.000


2

تربیت کارشناس حرفه‌ای گوجه فرنگی (تهیه نشاء، کاشت، داشت، برداشت و کنترل آفات و بیماریهای)

100

30

70

770.000


3

پرورش گیاهان دارویی (تهیه نشاء، کاشت، داشت و برداشت)

70

40

30

600.000


4

اسانس گيري و فرآوری گياهان دارويي

150

80

70

1.300.000


5

بسته بندی و خشک کردن گیاهان دارویی و تهیه تی بگ

110

80

30

900.000


6

تربیت کارشناس حرفه‌ای گلخانه‌ای محصولات صیفی (گوجه‌فرنگی، خیار، فلفل)

150

70

80

1.000.000


7

كشت بافت و ریزازدیادی گياهان دارویی

30

10

20

260.000


8

کارشناس سم شناسی

70

-

-

450.000