مدرک زبان برای آزمون دکتری
برای آمادگی آزمون زبان دکتری ، می توانید ابتدا برای یکی از آزمون های زبان استاندارد آماده شوید تا علاوه بر کنکور دکتری مدرک زبان را نیز برای مصاحبه ها دارا شوید. لیست آزمون های زبان معتبر به همراه منابع و مشخصات آنها در زیر آورده شده است. آزمون زبان MSRT ، آزمون زبان تولیمو TOLIMO ، آزمون زبان تافل TOEFL و آزمون زبان آیلتس IELTS معتبر ترین آزمون های زبان مورد پذیرش دانشگاه ها برای مصاحبه های دکتری هستند. منابع این آزمون ها تا حد زیادی یکسان هستند و با مطالعه یک آزمون می توان برای دیگر آزمون ها هم آماده شد. تفاوت اساسی شیوه برگزاری ازمون ها است.
آزمون زبان MSRT
آزمون MSRT در واقع همان MCHE است که توسط اداره بورس و امور دانشجویان خارج وزارت علوم نام آن تغییر پیدا کرده است. اما تفاوتی در آزمون ایجاد نشده است و کلیه سرفصل ها مانند قبل در قالب چهار مهارت شنیداری، درک مطلب، لغت و ساختار مورد آزمایش قرار می گیرد. مدرک این آزمون تنها در داخل کشور اعتبار دارد. این آزمون از سه قسمت تشکیل شده است:
بخش مهارت شنیداری (Listening Comprehension) شامل ۳۰ سوال شنیداری در ۱۵ دقیقه
گرامر و ساختار (Structure and Written Expression) شامل ۳۰ تست در ۲۰ دقیقه
مهارت درک مطلب (reading comprehension) شامل ۴۰ تست در ۴۰ دقیقه
منابع و شیوه آمادگی
برای آمادگی آزمون زبان MSRT سه مهارت را در زبان خود تقویت کنید. ابتدا باید کتاب های مرجع آزمون زبان MSRT شامل کتاب های لغت و گرامر را مرور کنید. لغات آزمون MSRT چندان سخت نیست و با مطالعه کتاب هاب ۵۰۴ و کلمه های ضروری تافل می توانید تا حد زیادی از نظر لغات خود را برای این آزمون آماده کنید. برای مهارت گرامر نیز شما باید کتاب های مرجعی مانند گرامر تافل کاغذی و لانگ من را مطالعه کنید. برای بخش درک مطلب شما نیاز به تمرین و تکرار زیاد دارید که می توانید با مطالعه نمونه سوال های سالهای گذشته این آزمون خود را به سطح آکمادگی مطلوب برسانید. فراموش نکنید که زمان این آزمون بسیار کم است و یکی از مهم ترین چالش های شما در این آزمون سرعت تست زنی و مدیریت زمان است. برای بخش مهارت شنیداری نیز شما باید تمرین زیاد داشته باشید که با دانلود منابع شنیداری پی اچ دی پارس علاوه بر آمادگی برای آزمون زبان MSRT می توانید برای سایر آزمون های زبان نیز به آمادگی مطلوب برسید.
جدول زمان بندی و تعداد پرسش های آزمون MSRT
این آزمون که برای مصاحبه دانشگاه ها حداقل نمره ۵۰ را مورد قبول قرار می دهند از سه بخش تشکیل شده است و حد اکثر ۷۵ دقیقه طول می کشد. جدول زمانبندی این آزمون به صورت زیر است.
بخش شنیداری | ۳۰ پرسش | ۱۵ دقیقه |
بخش ساختار | ۳۰ پرسش | ۲۰ دقیقه |
درک مطلب و لغت | ۴۰ پرسش | ۴۰ دقیقه |
کل | ۱۰۰ پرسش | ۷۵ دقیقه |
شیوه ثبت نام آزمون زبان MSRT
برای ثبت نام در آزمون زبان MSRT می توانید به آدرس وب سایت وزارت علوم از این لینک مراجعه کنید. برای ثبت نام شما نیاز به تصویر اسکن شده شناسنامه و کارت ملی و مدرک تحصیلی تان دارید.
تاریخ اعلام نتایج آزمون MSRT
آزمون زبان MSRT تقریبا هر ماه توسط وزارت علوم برگزار می گردد و نتایج آن معمولا ۳ تا ۴ روز بعد از طریق وب سایت این آزمون اعلام می گردد. داوطلبین می توانند کارنامه خود را از طریق وب سایت دریافت کنند یا با مراجعه به سازمان دانشجویان خارج از کشور آن را دریافت کنند. مدرک MSRT از طریق این سایت برای دانشگاه ها قابل تایید است به این معنی که پس از ارایه مدرک به دانشگاه ها برای مصاحبه های دکتری ، دانشگاه ها می توانند از طریق کد رهگیری پایین مدرک از صحت آن وب سایت آزمون زبان وزارت علوم اطمینان پیدا کنند.
سولات متداول آزمون MSRT
۱) آیا در آزمون MSRT نمره منفی لحاظ می شود؟ خیر
۲) اگر یک بار در آزمون موفق نشویم آیا می توانیم در آزمون بعدی شرکت کنیم؟ خیر متقاضی نمی تواند بلافاصله در آزمونی که مرحله بعد برگزار می شود شرکت کند، اما در آزمونهای بعدی می تواند شرکت کند.
۳) نمره قبولی در آزمون MSRT چند می باشد؟ نمره قبولی در آزمون ۵۰ به بالااست که البته در مواردی بسته به دانشگاه مورد نظر متغیر است و از ۴۵ تا ۷۵ تغییر می کند.
۴) چگونه برای آزمون MSRT ثبت نام کنیم؟ آزمون MSRT در هرسال ۱۰ بار برگزار می گردد و شرکت در آن محدودیت ندارد.
آزمون MSRT از سه بخش تشکیل شده و دارای ۱۰۰ سوال به ترتیب ۳۰ سوال شنیداری – ۳۰سوال گرامر و ۴۰ سوال درک مطلب می باشد.
تاریخ های آزمون ماه به ماه اعلام می گردد و ثبت نام فقط بصورت اینترنتی و پرداخت هزینه آزمون بصورت آنلاین می باشد.
آزمون زبان تولیمو TOLIMO
آزمون تولیمو یا TOLIMO توسط سازمان سنجش آموزش کشور طراحی و اجرا می شود که در واقع آزمونی استاندارد برای تعیین سطح دانش زبان انگلیسی می باشد. بیشتر متقاضیان این آزمون را داوطلبان دکتری تشکیل میدهند زیرا داشتن یک نمره زبان (تولیمو، تافل، MCHE و …) برای قبولی در آزمون دکترا لازم است.
دفترچه سوالات و نحوه پاسخگویی آزمون تولیمو
در جلسه آزمون به هر یک از داوطلبان زبان انگلیسی پیشرفته (TOLIMO) دو دفترچه سوال داده می شود که یک دفترچه تشریحی (دفترچه شماره ۱) و دفترچه دیگر تستی(دفترچه شماره ۲) خواهد بود. داوطلبان باید پاسخ سوال تشریحی را در همان دفترچه و پاسخ سوالات تستی را در پاسخنامه پاسخ بدهند.
تعداد سوالات و مدت پاسخگویی آزمون تولیمو
– دفترچه شماره ۱:
یک سوال تشرحی نوشتاری (Writing) که داوطلب ۳۰ دقیقه فرصت دارد پاسخ را در همان دفترچه سوال بنویسد.
– دفترچه شماره ۲:
حاوی ۱۴۰ سوال تستی شامل ساختار و نوشتار زبانی (Structure and written expression)، خواندن و درک مطلب (Reading comprehension) و درک مطلب شفاهی یا شنیداری (Listening comprehension) می باشد که داوطلبان باید طبق زمان بندی زیر به این سوالات پاسخ بدهند:
– ساختار و نوشتار زبانی (۴۰ سوال و مدت پاسخگویی ۳۰ دقیقه)
– خواندن و درک مطلب (۵۰ سوال و مدت پاسخگویی ۵۵ دقیقه)
– درک مطلب شفاهی (۵۰ سوال و مدت پاسخگویی ۳۵ دقیقه)
دانلود منابع آزمون تولیمو TOLIMO
برای آمادگی آزمون زبان آزمون تولیمو TOLIMO نیاز به ۵ مهارت زبان خواهید داشت. ابتدا باید کتاب های مرجع آزمون زبان آزمون تولیمو TOLIMO شامل کتاب های لغت و گرامر را مرور کنید. با مطالعه کتاب هاب ۵۰۴ و کلمه های ضروری تافل می توانید تا حد زیادی از نظر لغات خود را برای این آزمون آماده کنید. برای مهارت گرامر نیز شما باید کتاب های مرجعی مانند گرامر تافل کاغذی و لانگ من را مطالعه کنید. برای بخش درک مطلب شما نیاز به تمرین و تکرار زیاد دارید که می توانید با مطالعه نمونه سوال های سالهای گذشته این آزمون خود را به سطح آمادگی مطلوب برسانید. برای کسب نمره بالای ۵۰۰ که نمره مورد نیاز اکثر دانشگاه ها است برنامه فشرده ای نیاز دارید که هم از نظر درک مطلب و لغت و هم از نظر مهارت شنیداری و نوشتاری به سطح مطلوب برسید. برای بخش مهارت شنیداری نیز شما باید تمرین زیاد داشته باشید که با دانلود منابع شنیداری پی اچ دی پارس علاوه بر آمادگی برای آزمون زبان تولیمو می توانید برای سایر آزمون های زبان نیز به آمادگی مطلوب برسید.
تاریخ برگزاری و شیوه ثبت نام آزمون تولیمو TOLIMO
تاریخ برگزاری آزمون های تولیمو توسط سازمان منتشر شده است که برای آگاهی از زمان این ازمون ها و ثبت نام در آنها از لینک زیر اقدام نمایید.
ثبت نام آزمون زبان تولیموTOLIMO
تذکر مهم در رابطه با آزمون تولیمو
– در جلسه آزمون منحصرا سوالات بخش شنیداری از بلندگو پخش می شود و داوطلبان باید با توجه به متن سوال که از بلندگو پخش می شود، نسبت به انتخاب یکی از ۴ گزینه ای که در رابطه با سوال مربوط به این بخش درج گردیده، اقدام و با توجه به شماره سوال مربوط در پاسخنامه، علامتگذاری نمایند.
– متن سوالات شنیداری فقط یک بار از بلندگو پخش می شود و قابل تکرار نیست.
محاسبه نمره آزمون تولیمو
نمره هر قسمت آزمون در مقیاس معمول محاسبه و ده برابر میانگین این نمرات به عنوان نمره کل منظور می شود. دامنه نمره کل از ۳۱۰ تا ۶۷۷است.
نمره بالاتر از ۶۰۰ عالی، بین ۵۲۰ تا ۵۹۹ خوب، بین ۴۸۰ تا ۵۱۹ متوسط و کمتر از ۴۷۹ضعیف تلقی می شود.
لازم به ذکر است که بخش نوشتاری نمره جداگانه دارد و نمره آن بین ۱ الی ۶ می باشد که در کنار نمره کل در کارنامه درج می شود.
نتایج آزمون تولیمو معمولا چند روز بعد از آزمون اعلام می شود؟
نتایج آزمون معمولا بین ۳۰ تا ۴۰ روز پس از آزمون آماده می شود و از طریق سایت سازمان سنجش به نشانی www.sanjesh.org منتشر می شود و ضمنا همزمان با اعلام نتیجه از طریق سایت، نسخه ای از کارنامه به اداره پست تحویل می شود تا به نشانی اعلام شده در پروفایل داوطلبان ارسال شود .لازم به ذکر است که نشانی مورد استفاده برای ارسال کارنامه برای هر آزمون حدودا ۱۵ روز قبل از هر آزمون از پروفایل داوطلبان استخراج می شود و اگر پس از این زمان نشانی داوطلبی در پروفایل تغییر کند کارنامه به همان نشانی قبلی ارسال خواهد شد.
آزمون زبان تافل TOEFL
آزمون تافل TOEFL مخفف کلمات انگلیسی Test of English as Foreign language به معنای آزمون زبان انگلیسی به عنوان زبان خارجی یکی از معتبر ترین آزمون های زبان است که در سه حالت تافل کتبی ، تافل کامپیوتری و تافل اینترنتی برگزار می گردد. در این مقاله می توانید علاوه بر مطالعه انواع این آزمون ها منابع آنها و نمونه سوال های این آزمون ها را نیز دانلود کنید.
آزمون کتبی تافل (PBT)
تافل کتبی یک آزمون زمانبندی شده است که از سه بخش اصلی تشکیل شده است:
۱- بخش شنیداری | ۵۰ پرسش | ۳۵ دقیقه |
۲- بخش ساختار و نگارش | ۴۰ پرسش | ۲۵ دقیقه |
۳- درک مطلب | ۵۰ پرسش | ۵۵ دقیقه |
بخش شنیداری. این بخش از تافل توانایی شما را در درک مکالمههای انگلیسی آمریکایی مورد سنجش قرار میدهد. این بخش خود به سه قسمت تقسیم میشود. قسمت اول این بخش (Part A) شامل مکالمههایی کوتاه میباشد که بین دو نفر صورت میگیرد و پس از پایان هر مکالمه پرسشی مبنی بر اینکه چه چیزی بین این دو نفر رد و بدل شده است و یا پرسشی در مورد زمان یا مکان این مکالمه، مطرح میشود.
در قسمت دوم (Part B) مکالمههای گستردهتری بین دو یا چند نفر انجام میشود و قسمت سوم (Part C) نیز دربرگیرنده نطقها و سخنرانیهایی است که بیشتر حول و حوش موضوعات دانشگاهی و آکادمیک میباشد.
بخش ساختار و نگارش. این بخش دو دسته از سؤالات را در بر میگیرد و هر دو دسته برای سنجش توانایی شما در تشخیص گرامر و ساختار صحیح در یک متن طراحی شدهاند. در دسته اول سؤالات (ساختار یا Structure ) شما باید ساختار صحیح و ترتیب لغات را تشخیص دهید. این دسته از سؤالات از یک جمله با یک یا چند جای خالی تشکیل شده است و شما باید گزینهای را که به بهترین نحو جمله را تکمیل میکند، انتخاب کنید. در دسته دوم سؤالات (نگارش یاWritten Expression ) هم شما با جملات کاملی روبرو میشوید که زیر چهار تا از کلمات آنها خط کشیده شده است و شما باید کلمه یا عبارت نادرست را شناسایی کنید.
درک مطلب. مهارت کافی در درک متون انگلیسی و نیز دایره لغات خوب، کلید موفقیت در همه بخشهای تافل محسوب میشود، اما در این بخش این مهارتها بطور خاص مورد ارزیابی قرار میگیرند. این بخش از آزمون تافل معمولاً شامل پنج متن در زمینههای علمی و دانشگاهی میباشد و به دنبال هر متن ۱۰ پرسش مطرح میشود. همه اطلاعاتی که برای پاسخ به پرسشها نیاز دارید در داخل متنها گنجانده شده است و شما نیاز به پیشزمینه علمی خاصی ندارید.
آزمون کامپیوتری تافل (CBT)
نسخه کامپیوتری آزمون تافل از بخشهای زیر تشکیل شده است:
۱- بخش شنیداری | ۵۰-۳۰ پرسش | ۶۰-۴۰ دقیقه |
۲- ساختار | ۲۵-۲۰ پرسش | ۲۰-۱۵ دقیقه |
۳- درک مطلب | ۶۰-۴۴ پرسش | ۹۰-۷۰ دقیقه |
۴- بخش نوشتاری | ۱ انشاء | ۳۰ دقیقه |
بخش شنیداری. بر خلاف آزمون کتبی، شما برای شنیدن از گوشی (headphone) استفاده میکنید. همچنیـن در آزمـون کامپیوتری علاوه بر صـدایی که میشنوید، یک تصویــر هم به نمـایش در میآید. به همراه هر پرسش گزینههایی در صفحه نمایش داده میشوند که بجای حروف (C) ،(B) ،(A) و (D)، کنار هر گزینه یک بیضی [] دیده میشود و شما باید روی پاسخ(های) صحیح کلیک کنید.
در آزمون کامپیوتری تافل گاهی بیش از یک پاسخ صحیح وجود دارد. در چنین حالتی به شما گفته میشود که چند پاسخ صحیح را باید انتخاب کنید.
این بخش به دو قسمت تقسیم میشود. قسمت اول شامل مکالمات کوتاهی است که البته کمی از تافل کتبی طولانیتر است. در قسمت دوم هم شما با مکالمهها و سخنرانیهای طولانیتری روبرو میشوید.
ساختار. این بخش آزمون تافل کامپیوتری، درست مانند تافل کتبی است، با این تفاوت که شما بجای علامت زدن با مداد روی کاغذ، با ماوس روی گزینه صحیح کلیک میکنید.
درک مطلب. در این بخش شما ابتدا متنی را میخوانید که معمولاً طولانیتر از آن است که همه آن در یک صفحه نمایش دیده شود. بنابراین شما مجبور خواهید بود از «نوار مرور» برای دیدن (یا مرور) بقیه متن استفاده کنید (تا زمانیکه «مرور» متن را تمام نکرده باشید، کامپیوتر پرسشها را در اختیار شما نمیگذارد). در این مرحله باید روی گزینه Proceedکلیک کنید. حال شما متن را در سمت چپ و پرسش را در سمت راست صفحه نمایش خواهید دید. در این مرحله شما میتوانید با کلیک روی گزینه Prev به پرسش قبلی برگردید.
بخش نوشتاری. این بخش جدا از رتبه کلی شما گزارش میشود. بخش نوشتاری در حال حاضر در آزمون کامپیوتری تافل گنجانده شده است. این انشاء را هم میتوان با قلم روی یک پاسخنامه نوشت و هم میتوان مستقیماً در کامپیوتر تایپ نمود. در این حالت میتوانید از گزینههایی مثل delete، paste، cut و… استفاده کنید.
آزمون تافل اینترنتی TOEFL IBT
آزمون تافل اینترنتی (internet based TOEFL) در اواخر ۲۰۰۵ معرفی شد و به میزان قابل توجهی جایگزین دو نوع دیگر «مبتنی بر کامپیوتر» و «مبتنی بر کاغذ» گردید. این آزمون ابتدا در کشورهای آمریکا، کانادا، فرانسه، آلمان و ایتالیا برگزار گردید و از سال ۲۰۰۶ به کشورهای دیگر نیز بتدریج راه یافت. در این نوع آزمون شرکتکنندگان بایستی در تاریخهای مشخص شده در محل حوزه آزمون حضور پیدا کرده و از طریق اینترنت آزمون را برگزار کنند. اعتبار مدرک این آزمون با مدارک امتحانات تافل قدیمی یکسان است ولی این آزمون دارای تفاوتهایی میباشد که از جمله میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
برخلاف تافل قدیمی که بیشتر تاکید بر روی گرامر بود، این آزمون تمامی مهارتهای زبانی را پوشش میدهد.
فاصله زمانی بین شرکت در آزمون و دریافت نتیجه بر روی اینترنت حدود دو هفته میباشد.
این آزمون هر ماه چند بار برگزار شده و داوطلبان آزادی عمل بیشتری در انتخاب تاریخ آزمون دارند.
این آزمون ۴ ساعته بوده و دارای ۴ بخش است. هر بخش ممکن است یک یا حتی چند مهارت را مورد آزمایش قرار دهد. یادداشت برداری در این روش بر خلاف روش مبتنی بر کاغذ مجاز است و انتخاب سوالات تقریبا به صورت تصادفی است.
تفاوت های آزمون تافل اینترنتی با تافل کاغذی و کامپیوتری
آزمون تافل اینترنتی (iBT) بخش جدیدی با عنوان «بخش گفتاری» (یا Speaking) دارد و بخش ساختار (Structure) که در آزمونهای کتبی و کامپیوتری وجود داشت، حذف شده است. گرامر بهطور غیرمستقیم در بخشهای دیگر این آزمون مورد سنجش قرار میگیرد. سخنرانیها و گفتگوها در بخش شنیداری (Listening) طولانیتر شدهاند و خلاصه نویسی (note taking) نیز مجاز است. در بخش درک مطلب (Reading)، نوع سؤالات متنوعتر شده و بهعنوان مثال از شرکت کنندگان خواسته میشود اطلاعات را طبقهبندی کنند و یا جدولی را پر کنند. تایپ کردن هم در بخش نوشتاری الزامی است.
بخش های مختلف تافل اینترنتی و نحوه امتیاز دهی
آزمون تافل اینترنتی از ۴ بخش تشکیل شده است و امتیازی بین صفر و ۱۲۰ مطابق جدول زیر دارد.
عنوان بخش آزمون
درک مطلب – ۳۰ امتیاز | Reading |
شنیداری – ۳۰ امتیاز | Listening |
صحبت کردن – ۳۰ امتیاز | Speaking |
نگارش – ۳۰ امتیاز | Writing |
بخش درک مطلب (Reading) آزمون تافل اینترنتی:
بخش درک مطلب در تافل iBT خیلی با نسخه کامپیوتری آن (CBT) تفاوت ندارد. این بخش از سه متن آکادمیک تشکیل شده است که به دنبال هر کدام چندین پرسش مطرح میشود. هر کدام از این متنها حدوداً از ۶۵۰ تا ۷۵۰ کلمه ساخته شدهاند. نوع سؤالات نیز ترکیبی از نوع سؤالات موجود در تافل کامپیوتری (CBT) و انواع جدیدتری از سؤالات است که در آن شرکت کنندگان باید جدولی را پر کنند یا یک نتیجهگیری روایی را تکمیل نمایند. به بخش درک مطلب (Reading) دو ویژگی اضافه شده که یکی فهرست لغات و دیگری یک گزینه تجدید نظر (review option) است. «فهرست لغات» به داوطلب این امکان را میدهد که معنی کلمات کلیدی موجود در متن را بیابد و با «گزینه تجدید نظر» (یا review option) میتواند در پاسخها تجدید نظر کند.
بخش شنیداری (Listening) آزمون تافل اینترنتی :
بخش شنیداری آزمون تافل توانایی داوطلب را در درک مکالمات انگلیسی- آنگونه که در آمریکای شمالی صحبت میشود- ارزیابی میکند. بخش شنیداری آزمون تافل اینترنتی (iBT) هم خیلی با نسخه کامپیوتری آن (CBT) متفاوت نیست. این بخش از دو مکالمه و چهار سخنرانی درسی همراه با پرسشهای متعدد تشکیل شده است.
بخش نوشتاری (Writing) آزمون تافل اینترنتی :
این بخش از آزمون، توانایی داوطلب را در به کارگیری «نوشتن» جهت برقراری ارتباط در یک محیط دانشگاهی مورد سنجش قرار میدهد. این بخش خود به دو قسمت تقسیم میشود:
قسمت تلفیقی (integrated) و قسمت مستقل (independent) که تایپ کردن هم برای هر دو قسمت ضروری است.
در قسمت تلفیقی داوطلب باید در ابتدا متن کوتاهی را بخواند (۲۵۰ تا ۳۰۰ کلمه) و سپس به یک نطق مرتبط با متن گوش دهد. بعد از آن باید با استفاده از اطلاعاتی که از متن و سخنرانی بهدست آورده به یک پرسش پاسخ دهد. ۲۰ دقیقه فرصت داده میشود که داوطلب پاسخ خود را که باید بین ۱۵۰ تا ۲۲۵ کلمه باشد، بنویسد. اما قسمت مستقل (independent) بخش نوشتاری، مشابه بخش نوشتاری آزمون کامپیوتری تافل میباشد؛ در این قسمت ۲۰ دقیقه فرصت داده میشود که انشاء کوتاهی در حدود ۳۰۰ کلمه درباره یک موضوع خاص توسط داوطلب نوشته شود.
بخش گفتاری (Speaking) آزمون تافل اینترنتی :
این بخش جدید از آزمون تافل دارای شش تکلیف (task) میباشد که دو تکلیف آن به صورت مستقل (independent) و چهار تکلیف به صورت تلفیقی است.
بخش گفتاری آزمون تافل دارای قسمتهای زیر است:
دو تکلیف مستقل (independent) درباره موضوعات معمولی و آزاد:
شرکتکنندگان باید با استفاده از دانش و تجارب شخصی خود در مورد موضوع خاصی توضیح دهند.
دو تکلیف تلفیقی (integrated) بر اساس خواندن و شنیدن:
این تکالیف شامل یک متن کوتاه و یک صحبت کوتاه میباشد. شرکت کنندگان باید اطلاعاتی را که از این دو طریق بهدست میآورند، با هم تلفیق کرده و در پاسخ خود بهکار گیرند.
دو تکلیف تلفیقی بر اساس شنیدن یک سخنرانی یا گفتگوی کوتاه:
شرکت کنندگان باید نکات کلیدی موجود در آنچه که میشنوند را بهطور خلاصه در پاسخهایشان ارائه دهند.
مدت پاسخگویی به هر کدام از تکالیف از ۴۵ تا ۶۰ ثانیه متغیر میباشد.
نحوه ثبت نام و پرداخت هزینه آزمون تافل اینترنتی
ثبت نام در آزمون تافل بصورت اینترنتی و از طریق سایت موسسه ETS انجام می شود.
پرداخت هزینه ثبت نام به دو صورت اینترنتی (کارت های اعتباری بین المللی مانند VISA، MASTER و …) و شماره ووچر می باشد.
لازم به ذکر است متقاضیانی که به کارت های اعتباری MASTER و VISA دسترسی ندارند می توانند از طریق سایت فروش ووچر سازمان سنجش، ،اقدام کنند. در این سایت، وجه آزمون بصورت ریالی از کارت عابربانک متقاضی کسر می شود و شماره ای ۱۶ رقمی(ووچر) به داوطلب ارائه می شود و داوطلب می بایست تا قبل از اتمام اعتبار ووچر نسبت به ثبت نام در سایت موسسه ETS اقدام کرده و شیوه پرداخت ووچری را انتخاب و عدد مربوطه را در آن سایت وارد کند.
اعتبار مدرک
امتیاز کسب شده هر داوطلب تا ۲ سال پس از تاریخ آزمون اعتبار دارد.
آزمون زبان آیلتس IELTS
درباره آزمونIELTS
امتحان در دو نوع مختلف آکادمیک و جنرال ترینیگ برگزار میشود. امتحان آکادمیک توانایی انگلیسی داوطلبانی را میسنجد که قصد دارند تحصیلات خود را در مقطع کارشناسی به بالا در یک دانشگاه انگلیسی زبان ادامه دهند. یکی از مهمترین شرطهای پذیرفتهشدن در این دانشگاهها فراهم آوردن سطحی قابل قبول از نمره این امتحان میباشد.
نوع جنرال ترینینگ آزمون آیلتس معلومات داوطلبان را در سطحی وسیعتر و در بستری علمی – اجتماعی میسنجد. آزمون جنرالترینینگ برای کسانی مناسب است که قصد دارند تحصیلات پیشدانشگاهی خود را در کشوری انگلیسی زبان به پایان برسانند و یا بهمنظور گذراندن دورههای کوتاهمدت کاری و یا دستیافتن بهفرصتهای شغلی قصد سفر به این کشورها را دارند. بهعلاوه کارنامه این امتحان از جمله مدارکی است که در جریان بررسی پروندههای مهاجرت کشورهای استرالیا، نیوزلند و کانادا از متقاضیان طلب میشود.
در امتحان آیلتس تواناییهای شنیدن، خواندن، نوشتن، و صحبتکردن در چهار قسمت جداگانه سنجیده میشود. در حالیکه توانایی شنیداری و صحبتکردن داوطلبان امتحان آکادمیک و جنرال ترینیگ به روش کاملاً مشابهی صورت میگیرد، هر یک از این دو گروه، سوالات جداگانهای در قسمتهای خواندن و نوشتن دریافت میکنند. مسئولیت انتخاب نوع امتحان بر عهده متقاضی بوده و شرکت کنندگان باید هنگام ثبتنام خود نوع امتحان مورد نظر را در فرم ثبتنام قید کنند.
سه بخش اول هر امتحان در یک روز برگزار میشود، اما بخش مصاحبه ممکن است در طول یکهفته بعد و یا یک هفته قبل از امتحان برگزار شود. داوطلبانی که از شهرهای دیگر برای برگزاری امتحان به تهران میآیند در اولویت قرار خواهند داشت. این دسته از داوطلبان برای استفاده از اولویت درنظر گرفتهشده باید هنگام ثبتنام نام خود را در لیستی جداگانه بهثبت برسانند و مسئول ثبت نام را در جریان بگذارند.
آزمون IELTS، به نوعی طراحی شده که قادر است میزان معلومات داوطلبان در سطوح مختلف از زبان انگلیسی را سنجیده و با توجه به استاندارد IELTS طبقهبندی کند. شرکتکنندگان در این آزمون به طیف متنوعی از سوالات بسیار ساده تا بسیار مشکل پاسخ میدهند و در پایان با توجه به نمرهای که از هریک از چهاربخش مختلف دریافتکردهاندسطحی مابین ناآشنای کامل به زبان انگلیسی، با نمره صفر، تا سطح آشنای کامل به زبان انگلیسی، با نمره ۹، طبقهبندی میشود.
نتایج امتحان ۲ هفته پس از پایان یافتن آخرین مصاحبه برگزار خواهد شد. نتایج باید شخصاً توسط متقاضی دریافت گردد و مسئولان دفتر امتحان اجازه ندارند تا از طریق تلفن، فکس، یا پست الکترونیکی نتایج را به اطلاع داوطلبان برسانند.
به عنوان یک قانون عمومی نتایج امتحان تا دو سال پس از برگزاری امتحان اعتبار دارند. در صورتیکه بتوان اثبات کرد که داوطلب پس از برگزاری امتحان در حفظ معلومات خود و بهتر کردن دانشش در زبان انگلیسی کوشا بوده، میتوان از کارنامه امتحان حتی بیش از این مهلت دوساله نیز استفاده کرد.
جدول نمره بندی آزمون آیلتس
آزمون آیلتس در چهار بخش به ارزیابی میزان توانایی داوطلبان می پردازد.
شنیدن (۴۰ دقیقه) خواندن (۶۰ دقیقه) نوشتن (۶۰ دقیقه) مکالمه (۱۵ دقیقه)